Het grootste gratis
culinaire carnaval
van Nederland!


Cuisine Machine

7 8 9 10 juni 2019
VLISSINGEN

Het hele pinksterweekend kun je weer los! Dan vindt de vijfde (5e!!) editie plaats van Cuisine Machine, het grootste gratis culinaire carnaval van Nederland.
Vrijdag 7 tot en met maandag 10 juni in en rond de Vlissingse Lasloods. Jawel, nieuwe plek maar nog steeds te gek: tientallen foodtrucks, eetkraampjes van toko’s en restaurants uit de buurt en van heel ver weg. Muziek, stof, chaos, gedoe en veel rare verrassinkjes!

Deelnemers

Veertig food- en drinks verstrekkende deelnemers uit Engeland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en Nederland. Line up voor 2019 maken we tegen het voorjaar bekend.

Check hier de oude opstelling van 2018!

Bekijk alle deelnemers
 • Eten

Magic K

Magic K uit Tournai (B) laat zien hoe het moet met de kroket: vullingen van foie gras, guacamole/chili, boudin blanc, mossel, choco coco, appelkaneel… Showtime!

 • Eten

Chez Rose

Oh boy! De Libanese keuken geldt als de meest verfijnde van de arabisch-mediterrane wereld. Rose brengt je manakeesh, lahem ajin, shawarma, falafel, samoussa… Yalla baby!

 • Eten

Koen & Natasja

Koen en Natasja hebben een slagerij in Wetteren (B) en komen met absoluut topspul: broodjes brisket en tagliata van Oost-Vlaams wagyu-rund! De max!

 • Eten

Street Gourmet

Helemaal uit Wallonië! Frederic Puttemans bakt ze bruin: loaded potatoes en ground beef skewers. Ongebakken: een super-Belgische ‘portable’ steak tartare!

 • Vertier

Rob van Rij

Rob van Rij is een siso, oftewel een singersongwriter. Hij speelt folk/country-pop en brengt covers en eigen werk. Hij speelt zaterdagmiddag overal en nergens.

Instagram

 • 5 6 7 april: @las_fiestas_
¡BUEN APETITO, BABY!
.
Naast een hoop gefeest, geborrel, gedans, gebots, gezang en gespeel is er op Las Fiestas uiteraard ook van alles en nog wat te krijgen om in je mond te stoppen, om op te kauwen, door te slikken en, als alles het nog doet, lekker te verteren!
.
Te weten:
.
Restaurant Scherp, met landelijk Jeunes Restaurateurs chef van het jaar Mart Scherp, komt met superfijne sashimi en een kreeftenbisque om je vingertjes bij af te lebberen.
.
Holy Guacamoly uut Vlissingen, de grote hit van de afgelopen editie van Cuisine Machine met allerlei soorten super-yummy tacos, met tostadas, nachos & muchos more...
.
Vistruck VLI-25 van Ricardo de Nooijer komt zo ongeveer naast de boot van z'n pa & broer te staan. Verse visjes al dan nie top broodjes, kibbeling, lekkerbekken, vissoep naar oma's recept, garnalencocktailtje, crispy zalm-bites...
.
Las but not bepaald least, from the Rijnmond-area, Ray's Wagen, met supergoeie fijne verse friet met allerlei toppingsss, met burgertjes, pulled pork, snackies, alles.
.
¡VAMOS!
.
Tickets zijn in de voorverkoop eigenlijk gratis (je koopt in feite een paar munten en een glas en die heb je sowieso nodig) en te krijgen via www.las-fiestas.nl
 • Las Fiestas - het feestenfestival!!!
Met 5 compleet verschillende gezellige plekken alwaar minstens 15 feestjes en activiteitjes verdeeld over drie dagen:
- kermis met oa echte grote mensen-botsauto’s
- biergarten met pullen Duits bier
- wijncafé met proeverijen, kaas, worst
- silent disco
- not so silent disco
- enorme kindertuin (overdag)
- bruin café met dj’s, zangers, karaoké, bingo
- foodtrucks & stands
.
¡Etcera!
.
Op 5 6 7 april in de Lasloods te Vlissingen. Tickets in de voorverkoop bijna gratis: www.las-fiestas.nl
.
#vlissingen #festival #feest #april #gratis
 • ¿LAS FIESTAS? ¡SI SEÑOR! (m/v)
.
Met gepaste trots en een prima grijns op hun bakkesjes presenteren The Gastjes Behind @cuisinemachine en Groove to Chill en @timmerfabriekvlissingen en zo een nieuw kindje!
.
Las Fiestas! Een compleet feestenfestival waarmee we de Lasloods als mooie nieuwe plek voor events in Vlissingen 's even lekker volle bak officieus gaan openen.
Hou je vast: Las Fiestas, da's drie dagen lang eten, drinken, vertier en gezelligheid in en rond de Lasloods. Voor alle leeftijden en alle smaken. Er zijn foodtrucks van kreeft tot knakworst, er is een kermis met botsauto’s, een wijncafé, non stop silent disco, dj’s, een biergarten, live muziek, een bruin café, een champagnebar, een kindertuin…
.
Je hebt een ticket nodig (dat scoor je via las-fiestas.nl), maar dat is zo goed als gratis. Het is meer een soort entreepakketje met muntjes en dingetjes.
.
>>> tickets nu online!
>>> kan rap gaan!
>>> scoor ze: www.las-fiestas.nl
.
#vlissingen #festival #feest #joepie #kermis #botsauto #wijncafe #bruincafe #silentdisco
 • LAATSTE PLAATSEN: GEKS GEZOCHT!
Cuisine 2019 kriegt vurm! Er wordt druk geboekt en onderhandeld met foodtrucks, stands, tentjes, dingetjes, bakfietsen, een trekker en zelfs iets onduidelijks in de vorm van een soort space shuttle...
.
Niettemin! Originaliteit krijgt op Cuisine altijd ruim baan. Soms melden zich echt pareltjes, maar vaak moeten we daar zelf hard naar op zoek. Lukt meestal niet, soms wel en het houdt je van de straat.
.
Momenteel zijn we op jacht naar Baltisch, in de ruimste zin van het woord. Oostzee-dingen. Denk aan Finse/Karelische pastei, Litouwse cepelinai (soort aardappeldumplings gevuld met van alles en geserveerd met zure room) of Poolse pierogi (ook een soort dumplings, maar dan anders en van pastadeeg). Chronologisch op de op internet gestolen foto's te bewonderen.
.
Ken je of weet je of heb je tips voor iets anders in de categorie 'ik weet niet wat het is, maar het smaakt goed', fax ons op 0118 461364 of stuur een privé-berichie.
.
Einde berichie.
 • ZONDAG ZOEKDAG
Het huiswerk voor 2019 is gisteren al begonnen. Team Cuisine heeft truckjes, wc’s en bekers gecheckt op de grootste van Europa,
Brussels Food Truck Festival.
Fotokes:
1. Ringsteken zonder paard
2. Olijfballetjes
3. Portable raclette
4. Portugees vissloepje met Friese vlag-dak en Pakistaanse specialiteiten
 • Cheque voor de scouts die Cuisine Machine hebben gered. Vier dagen lang glazen sjouwen, tafels schoonmaken, kliko’s legen...
Ze vroegen om een donatie voor hun zomerkamp. Die kregen ze gister in @demug.nl, waar twee van hen aan het werk waren. Lekker ruum afgerond naar boven, zo hoort dat als er hard gebuffeld is.
Explorers van de Kazan de Wolfgroep: nogmaals DANK en veel plezier op kamp!

Follow Me!

Praktische informatie

Wat

Cuisine Machine is het grootste GRATIS culinaire carnaval van Nederland. Aan de goed bereikbare Vlissingse Binnenhaven, rond de monumentale Lasloods, vind je 7 8 9 10 juni 2019 tientallen foodtrucks en eetstandjes, bandjes en dj's, springkussens en een hoop ander vertier.

Waar

Je vindt de Lasloods aan de Tweede Binnenhavenweg in Vlissingen (achter de Jachthaven). Je kunt er in de ruime omgeving gratis parkeren in de straten rond ons terrein, aan de Visserijkade, op het terrein rond de HZ. De parkeerplaatsen rond onze oude locatie (Machinefabriek) zijn trouwens maar 8 minuten lopen. Het makkelijkste is om met de trein naar Vlissingen te komen. Vanaf het NS-station is het festivalterrein een paar minuten lopen en de bus stopt voor de deur.

Wanneer

Cuisine Machine duurt vier dagen. De tijden zijn onder voorbehoud:
 • vrijdag 7 juni van 16 tot 00u
 • zaterdag 8 juni van 12 tot 00u
 • zondag 9 juni van 12 tot 00u
 • maandag 10 juni van 12 tot 22u
LET OP: niet iedere truck staat bij opening al helemaal klaar en een uur voor sluitingstijd gaan alle keukens dicht.
 • 4 dagen lang

 • 40 foodtrucks

 • 150+ gerechten

 • 32 bands / dj's / acts

Kosten

De entree is GRATIS, alle attracties en entertainment zijn GRATIS en, als je even oplet, is parkeren ook GRATIS. Alleen voor glazen vragen we een kleine vergoeding; zie onder. Bij de foodtrucks en eetstandjes betaal je CONTANT. Neem dus genoeg cash mee, al kun je bij de kassa tegen een kleine vergoeding geld opnemen. Je betaalt ongeveer tussen de twee en de acht euro voor iets lekkers, met een paar sjieke uitschieters naar boven. Voor drinken werken we met MUNTJES. Eén muntje kost € 2,60 en je koopt voor eenmalig een half muntje eerst een hardplastic glas. Dat mag je houden, inleveren, wat je wilt. Zo zorgen we voor het milieu en zorgen we ervoor dat je GEEN ENTREE hoeft te betalen! De kassa vind je in de Machinefabriek, naast de centrale bar. Je kunt bij ons pinnen om muntjes te kopen (al gaat cash sneller) en tegen een kleine toeslag geld opnemen.

Entree

De entree is gratis! Je koopt bij de bar eenmalig een hardplastic glas voor een half muntje als je wat wilt drinken. Voor een nieuw drankje lever je je gebruikte glas in en krijg je een vol, schoon glas terug. Dat glas mag je houden of bij vertrek weer inleveren. Zo houden we de boel netjes én gratis toegankelijk. Onze algemene voorwaarden vind je hier.

Toilet

Voor het gebruik van het toilet krijg je de eerste keer voor een half muntje een stempel. Met die stempel kun je vervolgens het hele festival lang ONBEPERKT gebruikmaken van het toilet. Gewoon één keer naar de wc kan natuurlijk ook. Dat kost 50 cent.
[ { "featureType": "all", "elementType": "labels.text.fill", "stylers": [ { "saturation": 36 }, { "color": "#333333" }, { "lightness": 40 } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "labels.text.stroke", "stylers": [ { "visibility": "on" }, { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 16 } ] }, { "featureType": "all", "elementType": "labels.icon", "stylers": [ { "visibility": "off" } ] }, { "featureType": "administrative", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#fefefe" }, { "lightness": 20 } ] }, { "featureType": "administrative", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#fefefe" }, { "lightness": 17 }, { "weight": 1.2 } ] }, { "featureType": "landscape", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f5f5f5" }, { "lightness": 20 } ] }, { "featureType": "poi", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f5f5f5" }, { "lightness": 21 } ] }, { "featureType": "poi.park", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#dedede" }, { "lightness": 21 } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "geometry.fill", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 17 } ] }, { "featureType": "road.highway", "elementType": "geometry.stroke", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 29 }, { "weight": 0.2 } ] }, { "featureType": "road.arterial", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 18 } ] }, { "featureType": "road.local", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#ffffff" }, { "lightness": 16 } ] }, { "featureType": "transit", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#f2f2f2" }, { "lightness": 19 } ] }, { "featureType": "water", "elementType": "geometry", "stylers": [ { "color": "#cfe8fe" }, { "lightness": 17 } ] } ]