Alle deelnemers

Een dozijn Zeeuwse food-deelnemers, een dozijn butenlanders, een dozijn trucks uit de rest van Nederland, een dozijn bands, een dozijn andere acts en een dozijn side-events. Zes dozijn vol lekker en leuk!

Klik op eten, drinken of vertier voor wat meer structuur.

Terug
  • Vertier

0118 / Ellis

Aber jawohl, ze zijn terug: de mademoisellekes van Ellis Barbier en Salon 0118! Laat je al etend en drinkend knippen, verfraaien, oppoetsen, reviseren en renoveren.

  • Eten

Aloha Gaudi

De spiksplinternieuwe pipowagen van Theater De Wegwijzer, glad uut Nieuwland. Hippe shit deze: Hawaïaanse Poké Bowl! Vooral veel verse vis & verse groentjenzzz.

  • Eten

Balkan Food

Walcherse Balkan-meiden brengen samen met hun moeders de allerlekkerste Balkan Food naar de Machinefabriek. Zeljanica, burek, sirnica, cupavci, baklava… Prijatno!

  • Vertier

Broekema

Arjan Broek zingt, speelt gitaar of piano en brengt mooi Nederlandstalig werk. Beviel prima de vorige keer, dus komt gewoon weer. Vanuit een cabrio dit keer.

  • Eten

Bus Unlimited

Plenty keuze voor fans van snacken op niveau. Bus Unlimited Solutions komt met top-hotdogs uit Hoorn naar Vlissingen. Now I wanna be your dog! Wat een bus ook, trouwens.

  • Eten

CakeDealer

Hey pssst… moet je cake? In Vlissingen kijkt niemand op of om van een straatdealertje op z’n tijd, maar deze blijft je echt wel bij:

  • Eten

Castafiore

Samen met Puur IJs als enige 3x op rij op Cuisine Machine! Vanwege supergoeie risotto én vanwege binnenkort permanent in Vlissingen, aan het Bellamypark.

  • Eten

Ch’ti Food

De rijdende staminee van Franse Fred is terug! Noord-Frankrijk in snackvorm: kipbrochettes in een saus van streekbier én frites met gesmolten lokale kaas!

  • Vertier

Chav + Qube

Chav rapt en komt uit Middelburg. Werkt vaak samen met collega Qube en breekt steeds meer potjes. Nieuwe EP in het vizier én hij doet mee aan het Pop Aan Zee-traject. Zo 21u, tent.

  • Vertier

Co-Incidence

Fijn! Syrisch-Arabische klanken van Farj, Anas, Tarek en Gerios. Nieuwkomers in Nederland, elkaar hier by ‘Co-Incidence’ ontmoet. Welkom in Vlissingen, boys! Za. 19-20u.

  • Vertier

COLOUR DISCO

De officiële pre-party van Colours by the Sea! Niet-sporters ook welkom. Drie DJ’s, één groot feest. Gratis neon-troep voor iedereen die meeloopt met de Colour Run. Vrijdag 21-00u.

  • Vertier

Convoi Exceptional

Jawel, Convoi komt! Twee dagen liefst: zaterdag en zondag, wisselende tijden. Een van de vetste straat-hatsa-knalboem-pak-aan-acts van het gansche land.

  • Vertier

Crappy Dog

Crappydog! Gelijk met Convoi Exceptional! O jeetje. Crappydog is simpel, echt, weerbarstig, tegendraads, ongedwongen, gedreven, rauw, stampend, puur en ongezouten. Zo. 16-18u.

  • Eten

Crêpouz!

Echte Bretonse crêpes en galettes. Crêpes ken je wel – Crêpouz maakt ze met supertoffe toppings. Galettes zijn hartig: denk spekpannenkoek, maar dan op z’n Bretons.

  • Vertier

Cuisine B2Borrel

Vrijdag 2 juni 16u: lekker borrelen! Met muziek van o.a. accordeonist Monty, Sixties Revolution Band, Colours By The Sea Disco en om 17u een ludieke openingshandeling/act.

  • Eten

De Ballenbar

Wat Sergio Herman met friet doet, doet De Ballenbar samen met sterrenrestaurant ’t Schulten Hues met bitterballen. De absolute wereldtop onder de balletjes!

  • Vertier

DJ Dierlijk

Na een slopend dj-bestaan in Zürich kwam hij voor zijn eigen bestwil back naar de basis – Zeeland. Denk drank – disco – database. Zum Wohl, muchachas!

  • Vertier

DJ Leroy Rey

DJ Leroy Rey, resident @ Wicked Jazz Sounds, vliegt alle kanten op. Gouden regel: er is goede muziek & er is andere muziek. Now funk that jzzz! Cadeau van ZeelandJazz! Za 21-00u

  • Vertier

DJ Mac

Assistent-marktmeester in opleiding, Mac-reparateur en webmeneer. Koop aub meer websites bij Z2 in Vlissingen-Noord om deze gek van achter de draaitafels te houden!

  • Drinken

EHBBierbus

De Eerste Hulp Bij Bierongeluk, das een ouwe Rode Kruis-bus met leuke biermadammekes en een stuk of wat speciaalbieren. De bierbus van bierwinkel Hoplala!

  • Eten

El Hambre

Een extra dikke bbq-smoker van ruim 5 meter, een 1953 Opel Blitz, veel Fair Trade producten en alles tergend langzaam op hout gerookt. Slow smoked, mama!

  • Vertier

Formation

Formation draait, met pauzes, al mee sinds eind jaren 1960. En da’s gelijk alles wat je moet weten: sixties, soul & rock. Pakkend en herkenbaar. Zo. 18u, tent.

  • Eten

Gambalicious

Pimpin’ da shrimp! Oké, je hebt prima gegrilde, gefrituurde en gebakken gamba’s. Maar eat this: een ceviche van gamba’s in tijgermelk. Een smaakexplosie uit Peru!

  • Drinken

Gebr. Versmoed

Vermouth is de bom! Hydrateren op niveau met gin/vermouth-kenner Theo van Alphen en zijn tweelingboer Niels. Samen mixen ze super-cocktails & smoothies – dubbel feest!

  • Eten

Gouden Bock

De Bock staat voor vers, ambachtelijk en huisgemaakt. Het best bewaarde culinaire geheim van Walcheren. En ze bestaan dit jaar 15 jaar. It’s culi taco time!

  • Eten

Holy Crêpes

Een van de grote hits van 1e editie Cuisine Machine. En tof, én lekker én Lisette bleef sportief doorrammen toen anderen al uitverkocht of uitgeteld het strijdtoneel hadden verlaten.

  • Eten

Holy Guacamoly

Een van de hits van september. Mexicaans, vers en met nieuwe dingetjes. Try de helium-ballonnen, bijvoorbeeld 😉 ¡Superba!

  • Eten

Hungry Jeck

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Hungry Jeck weet wel raad met pluimvee. 396 verschillende kipsnacks – afgerond naar boven.

  • Drinken

Kaldi Koffie

Kaldi is een grote jongen in topkoffie. Topbarrista’s, supertoffe karretjes, lekker spul en helemaal mobiel. Dus pas op dat je niet overreden wordt 😉

  • Vertier

Kinderfabrique

Heel veel en groot en GRATIS springspul, een animatieteam, popcorn, suikerspinnen en nog heul veul meer voor de kinders. Op het grote veld naast de Machinefabriek.

  • Eten

KWANZA!

Antilope, krokodil, struisvogel en veel tofs waar we de naam nog niet van kunnen uitspreken. Leren we op 2 3 4 5 juni wel. Kwanza! Afrikaanse foodtruck uit Luxemburg!

  • Eten

L’Arrosticino Gustoso

Échte arrosticini! Spiesjes gegrild lamsvlees uit Abruzzo (Italië), zo vol van smaak dat er alleen nog wat zout en peperoncino bij komen kijken.

  • Eten

La Carreta Chilena

Jorge komt uit Chili en brengt je the real deal: streetfood zoals je dat alleen op straat in Santiago vindt. Barros luco, empañadas – alles!

  • Vertier

Mi Salsa

Salsaaaaaa! Dansschool en salsafeestenclub Mi Salsa houdt een grote, fijne, salsademo in de fabriekshal. Meedoen mag, stilstaan eigenlijk niet. Za. 16-17u

  • Eten

Michel Louws

Vanaf juli verrast ie je helemaal het leplazarus in Restaurant Timmerfabriek, maar Michel Louws nam speciaal voor ons een vlucht eerder terug uit Nieuw-Zeeland.

  • Vertier

Monty

De ideale borrel- en snackmuziek door accordeonist Monty. Hij beweegt vrij rond over het terrein en laat zich graag omkopen voor verzoeknummers. Vrijdag 16-18u.

  • Eten

Moor Bites

Marokkaanse gerechtjes en hapjes, volgepropt met top-ingrediënten en -specerijen, geserveerd met een gezonde dosis Marokkaanse gastvrijheid.

  • Eten

Noodle Burger

Now that’s fusion! Een eigen idee van Xin Lu en Gilles Schepens uit Aartselaar (B): burgers met fried noodles in plaats van een broodje. Maar dan anders. Proeven dus!

  • Eten

Oesterkrakers

André is Oesterkraker. Hij kraakt oesters. Gewoon, puur natuur. Van Zeeuwse Platte tot Marennes d’Oleron. André vind je natuurlijk vlakbij de wijnbar.

  • Vertier

Oscar’s Discorette

Rettekette naar Oscar’s Discorette! Of nee, Oscar is mobiel. Hij komt naar jou. Silent disco aan een draadje. Met Koning Gangmaker: Oscar Prinsen. Za 15.30-19u.

  • Eten

Oyya Wafels

Ja! Eindelijk! Een wafelbar! En wat voor een. Echte Luikse wafels uit Brugge met choco, kersen & slagroom, banaan & choco, caramel & hazelnoot… Om gek van te worden 🙂

  • Vertier

Peetman

Liedjes ter vermaak, zegt ‘ie zelf. En vermaken doet onze Zeeuwse cowboy. Check hier zijn tweede EP, Day or Two. Zaterdag, buiten, vanaf 17u.

  • Eten

Piccola Italia

Local heroes! Beste pizza van dit, beste restaurant van dat – qua pizze zit het meer dan snor bij La Piccola. Mini-pizzaatjes met maxi-smaak.

  • Vertier

Pop Aan Zee

PopAanZee fixt coaching voor Zeeuwse bands. Project van  door ZB| Planbureau en de Zeeuwse Poppodia. Op Cuisine Machine: drie bands! Zo 20-23u.

  • Eten

Puur IJs

Samen met Castafiore is Puur IJs de enige die een derde keer op Cuisine Machine terug mag komen. Want ambachtelijk. Want superlekker. Want uit Vlissingen!

  • Eten

Ray’s Wagen

Ray bedacht speciaal voor Cuisine Machine heel veel nieuwe dingen. Lekker op z’n Belgs met o.a. stoverij, mitraillette en frites-boulettes. Vers, bio en recht voor z’n raap.

  • Vertier

Ride Ontbite

Singles kunnen vóór SinglesRide for the Roses lekker komen ontbijten. Michel Louws smeert de broodjes. Vooraf aanmelden! KLIK en je hebt info. Zo 10u.

  • Eten

Sateh San

Authentieke Javaanse sateh! Goed gemarineerd, lekker gegaard op een mooi houtskoolvuurtje, kroepoek e/o lontong (‘plakrijst’) erbij… Uit Vlissingen!

  • Eten

Scherpiaggio

Scherp komt op wielen! Uit z’n Piaggio tovert Mart Scherp flammekuechen (dunne, crispy, Elzasser pizzaatjes) waar ze in de Elzas alleen van kunnen dromen.

  • Vertier

Sing At Sea

Een koor van een man of zestig, met een hele enthousiaste dirigent. Lekker galmen in de fabriekshal en… meezingeeee! Zondag 16u binnen in de fabriekshal.

  • Vertier

Sixties Revolution

De kick-off van de Colour Disco! En wat voor kick-off. Dikke hits uit de sixties en een superdik geluid, met o.a. een origineel jaren ’60 Philicorda-urgel. Hallucinant goed! Vrijdag 19.30u

  • Vertier

Solof

He’s back! De singer-songwriter die je met zijn liedjes kan raken juist op het moment dat je het niet ziet aankomen.

  • Eten

SpHYs

Spijs uit een mooie HY én een superfijn mini-podium voor iedereen die er gebruik van wil maken. SpHYs serveert snack attacks – plateaus vol lekkere borrelsnacks.

  • Eten

Tapas Croquetas

Kroketjes, krokante klompjes zachtgevuld Nederlands culinair erfgoed. Meint serveert vier trio’s mini-kroketjes in allerlei smaken: octopus, krab, truffel, oude kaas…

  • Eten

Taste of Asia

Vietnamese specialsss! Denk Bangh Mi Xa Xiu. Denk Goi Cuon. Denk Bun Cha Gio. Of denk doe maar een dotje. Oud-Zierikzeeënaar Van Xe Phan weet er raad mee.

  • Vertier

The Abbey Affair

The Abbey Affair, dat zijn Sander en Jacqueline – gitaar, percussie en zang. Gewoon, lekker, gezellig en een superbreed repertoire. In de Pop Aan Zee-tent, vrijdag ca. 17-19u.

  • Vertier

The Brightt

Zeven man/vrouw sterk uit Zeeuws-Vlaanderen. Covers, eigen werk, blues, rock en veel energie. Ze openden Weitjerock en Graauwrock en brachten hun eerste EP’tje uit. Band-coach-ding Pop Aan Zee helpt ze nog verder. Zo. 222u, tent.

  • Vertier

The Circle Remains

’t Was allemaal pretty stevig en heel veel stijlen door elkaar wat bij The Circle Remains de klok sloeg. Maarde band is zichzelf helemaal opnieuw aan het uitvinden. Rustiger, avontuurlijker en vleugjes psychedelica.

  • Drinken

TimmerTapTeam

De centrale bar, gezellig bemand en bevrouwd door bekende gezichten uit de Timmerfabriek. Biertjes, frisjes, wijntjes en als er tijd voor is een luisterend oor.

  • Eten

Toko San

Uit Vlissingen, loh! Een kraam vol authentiek Javaans spul om van te waterrrtanden. Risolles, lemper, pastei. pangsit, soto ayam, gado gado – Aduuuh, lekker dese!

  • Eten

Veul Soeps

Soepen, wraps, salades en… een meesterlijk broodje bal. Kortom, heul veul Hollandse pot wat de, eh, pot schaft. En da’s heul veul soeps!

  • Eten

Vistruck VLI-25

Sliptong, gerookte tong, mesheften, haring, kibbeling, vissoep… Alle vis van Ricardo de Nooijer komt van de VLI-25 van z’n pa & broer en die ligt amper 250 meter verderop. Zwaaien!

  • Eten

Wagyu Foodcar

Japans Wagyu-rundvlees, da’s zo’n beetje de rund-Mercedes onder de vlees-champagnes. Of hoe zeg je dat. Subliem dus. En prima kaasplankies voor bij de borrel!

  • Drinken

Wijnbar

Over onze wijnbar werd voorgaande keren nog lang nagepraat. Een waar feest voor de vinofiel. Veel mooi Italiaans en Spaans spul, uitgezocht door wijnbaas Michiel Kunst.

  • Eten

Wild at Heart

Wilde dingen! Björn kent mensen bij de vismijn in Breskens en brengt je naast gegrilde oesters en Shrimp & Sausage Po Poi ook… gerookte doornhaai! Uut Bresjes!